Sukusivun esittely


Nämä sivut keskittyy Elias Simonp. Haikonen s.1708 ja Kaariina Paavont. Iivonen s.1710 perheeseen. He asuivat Karjalankannaksella olevan Räisälän pitäjän Härskeensaaren kylässä. Perheeseen syntyi lapset: Matti s.1731, Simo s.1736, Elias s.1739, Joonas s.1747 ja Maria s.1748. Kukin lapsi meni aikoinaan naimisiin ja sai jälkeläisiä. Näin sai alkunsa viisi erillistä sukuhaaraa.

Tutkimuksessa on keskitytty ihmisiin ja talojen asiat on jääneet vähemmälle. Eli kuka on isäntä ja omistaa tilan ei selviä sukutauluista. Myös tilojen nimet ja koot yms. tiedot uupuvat. Uudemmasta ajanssa on jo saanut tietoja mm. kylä- ja sukukirjoista. Niistä on saatu tarkempia henkilö- ja perhetekstejä, kuin myös iso määrä valokuva. Kirjojen tekijöille suuri kiitos, siitä tiedon määrästä mitä kirjoista löytyy !

Räisälän kirkonkijat alkaa vuodesta 1750, joten vanhemmat vuosiluvut on epätarkkoja. Ne on jouduttu laskemaan kuolintiedoista, joissa ikä on ilmoitettu. Vanhempiin aikoihin henkikirjojen ja tuomiokirjojen avulla voi joskus ulottaa tämän tutkimuksen. Myös DNA-sukututkimus antaa oman mahdollisuuden vanhempien aikojen selvittelyyn. Elias Haikosen DNA-tulos on annettu Suomi DNA-projektiin, joten tätä kautta voi löytyä sukulaisuutta tulevaisuudessa. Tiedot muuttuu ja päivittyy myös jatkossa. Joten Elias Haikosen jälkeläisten sukukirja päivittyy kerran vuodessa näillä sivuilla.

Varsinainen sukukirja on Sukujutut ohjelmalla tietokannasta julkaistu htm-sivu tai pdf-tiedosto. Perheet on jaoteltu taluihin sekä on nimi- ja paikkakunta hakemisto. Henkilö- ja perheteksteissä on käytetty julkista (jo julkaistua) tietoa. Mutta suurinosa tiedosta on vielä sukulaisilla ja heidän panosta kaivataan kehitettäessä näitä sivuja. Arkistothan ovat rajallisia, mm. Mikkelin maakunta-arkiston tiedot loppuvat vuoteen 1950, jolloin ns. siirtoseurakunnat lakkautettiin.

Sukusivuille on pääsy vain ylläpitäjän luvan saaneilla henkilöillä. Henkilön pitää olla Elias Haikosen jälkeläinen. Ennen lupaa henkilön sukutausta on saatava selville. Sen jälkeen ko. henkilö saa tunnukset/salasanat sukusivut-osiolle. Näillä sivuilla on webhotellin ylläpitäjän salasanasuojaus. Salasana on vaihtuva ja ylläpitäjä lähettää sähköpostilla uuden määrä ajoin.

Toivottavasti nämä sivut antavat vastauksen monille, kun miettivät juuriaan. Sitä aikaa ja paikkaa ei enää ole, johon nämä tuhannet nimet sukukirjassa viittaavat. Ehkä kuvat ja perhetekstit tuovat jotain tietoa nykyaikaan menneestä. Jos löytyy wanhoja tai uudempia kuvia Räisälästä tai sen lähipitäjistä, niin ne on tervetulleita kalleriaan. Vaikka et olisi sukua, niin vieraskirjaan jätetty viesti on tervetullut.

Jos mielenkiinto heräsi, niin ota yhteyttä ylläpitäjään. Samoin, jos näiltä sivulta löytyy virheitä tai puutteita niin palaute otetaan vastaan.